Home Informatie KtL Historie KtL

Login FormMain Menu

Historie KtL

Korte beschrijving en historie van onze vereniging:


Krek te Laot is geen jonkie meer in de Gemertse muziekwereld. Als gevolg van een uitvloeisel van gezellig borrelen met een paar vrienden, werd in april 1988 het initiatief geboren om samen muziek te gaan maken.  Helaas wist niemand van die heren een instrument te bespelen. Vandaar de naam Krek te Laot!!! En omdat het enkel mannen waren, die hier iets voor voelde, werd de volledige naam Heren Blaas Societeit Krek te Laot en in de volksmond HBS Krek te Laot.

 

Het eerste optreden in december 1988 vond plaats in het Gemeentehuis met het liedje “ Altijd is kortjakje ziek”. Waarom het Gemeentehuis vraagt U zich misschien af.  Welnu de oprichters en muzikanten van het eerste uur waren enkele ambtenaren.

 

Het eerste optreden werd een daverend succes en dat smaakte naar meer!!!

Inmiddels is deze groep uitgegroeid tot een flinke band van 20 personen. De band bestaat nog steeds uit louter mannen, de ambtenarenstatus hebben we allang achter ons gelaten en we komen uit verschillende werkkringen.

Het repertoire is ook gigantisch gegroeid en bevat inmiddels behalve Nederlandstalige ook diverse Blues en Big Band achtige nummers en popmuziek uit de laatste drie decennia.

Om dit repertoire vast te houden en uit te breiden wordt er iedere donderdag steevast geoefend bij Martien en Joke in het Café “ Den Engelenburght” onder bezielende leiding van Ad Rijnen. De repetities bestaan altijd uit 3 helften: in de 3e helft (ook altijd goed bezocht) wordt nog gezellig wat gedronken en gekletst. Zonder drank, geen klank!

Lekker muziek maken met elkaar en optreden is een van de doelstellingen van deze band.

Vele optredens binnen en buiten de gemeentegrenzen hebben al plaats gevonden. Zo treden we vrijwel jaarlijks op in het “Gimmertse”  met o.a. Winterpleinfestijn, Koninginnedag, Jaarmarkt, Ballonnenfestijn, liedjesfestival en het Nederlandstallige liedjesfestival.

Daarnaast hebben we al vele optredens verzorgd buiten het “Gimmertse” .

Een kleine greep: Op Terschelling hebben we ooit onder de Brandaris staan te spelen en haalde het publiek spontaan geld op. In Muiden gingen de toeschouwers uit hun dak en werd er zelfs aan stage-diving gedaan. Ook hebben we onze muzikale klanken uitgestrooid in Maastricht en Leuven, alwaar we op het podium voor het Stadhuis hebben gespeeld met een zeer enthousiast publiek. Tijdens ons jongste uitstapje in 2003 werden in Brugge een verkeersopstopping en files gemeld, t.g.v. van onze spontane en wervelende optredens aldaar. Maar ook uitstapjes minder ver weg, vallen ons ten deel. Zo hebben we al enkele malen meegestreden in Hoogeloon en leveren we onze muzikale bijdrage aan bevriende clubs.

 

Een kleine greep: Op Terschelling hebben we ooit onder de Brandaris staan spelen en haalde het publiek spontaan geld op. In Muiden gingen de toeschouwers uit hun dak en werd er zelfs aan stage-diving gedaan en in Maastricht klonken onze muzikale klanken o.a over de wijngaard van de Apostelhoeve. Ook het buitenland schuwen we niet: uitstapjes naar België (Leuven en Brugge), Duitsland (Padernborn), Polen (Borne Solinovo) en last but not least Ierland (Dublin). Stuk voor stuk voortreffelijke uitstapjes met een goede balans tussen oergezellig en een juist muzikale understanding

 

 

 
Copyright © 2024 Krek-te-Laot. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.

Bezoekers Teller

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday2
mod_vvisit_counterYesterday10
mod_vvisit_counterThis week2
mod_vvisit_counterLast week78
mod_vvisit_counterThis month274
mod_vvisit_counterLast month333
mod_vvisit_counterAll days102554

Online (20 minutes ago): 1
Your IP: 3.235.20.185
,
Today: May 26, 2024
 

Who's Online

We have 1 guest online